Textilmuseet
Borås Stad

SVE | FIN | ENG

SVE | FIN | ENG

Barn och familj

På Textilmuseet finns det mycket att göra och upptäcka för barn och vuxna. Här arrangeras olika program, speciellt riktade till barn med familj, och oavsett när du än kommer finns alltid något kul att ta sig för.
Prova att klä dig som när mormor var ung i Provningsgarderoben som innehåller kläder, skor och hattar från hela 1900-talet. Pyssla – i DIY finns mycket kul material att gå loss på och skapa något själv som du sen kan ta med dig hem, eller varför inte bara gå runt i museet och upptäcka alla våra utställningar.

HÖSTProgram 2017

 
FREDAGSHÄNG för föräldrar och barn
Fredag 1 september startar vi upp höstens aktiviteter som pågår fram till den 15 december, ej fredag 15 september och 3 november.
Fredagar kl 10-12 är museet öppet för alla föräldralediga med sina barn. Insläpp mellan 10-10.15 fri entré.

Under fredagshänget får ni visningar på aktuella utställningar, pyssel, skapande aktiviteter, prova kläder i Provningsgarderoben eller komma och bara vara tillsammans med andra barn och föräldrar. Aktiviteterna varierar från gång till gång och anpassas efter besökarnas ålder.

Det finns skötbord i anslutning till aktivitetsytan och tillgång till mikro.

För mer info kontakta: karin.olssonlindstrom@boras.se eller annika2.akesson@boras.se.

LÖRDAGSBARN
16 september kl 12-14 Lördagsbarn på Norrby. Textilmuseet inleder höstens lördagsbarn med att flytta ut och landar på Norrby. Kom och pyssla i textil tillsammans med museets pedagoger. Ingen kostnad, för hela familjen. I samverkan med Mötesplats Norrby.Plats: Mötesplats Norrby

21 oktober kl 12-14 Lördagsbarn - Weather Diaries är en underbar utställning med fotografier och textila verk.
Kl 12 öppnar portarna för våra VIP-gäster lördagsbarnen, de övriga besökarna får vänta till kl 13! Efter att vi tittat runt i utställningen går vi till den kreativa aktiviteten och skapar egna verk inspirerade av det vi sett.

11 november kl 14-16 Lördagsbarn - Textiltryck med stämplar och schabloner. Tag gärna med något att trycka på. Till exempel t-shirt, örngott, väska eller nå´t annat textilt som behöver piffas upp.

Fri entré

DELA

Tisdag 12-17
onsdag 12-17
Torsdag 12-19
Fredag 12-17
Lördag-söndag 12-16
Måndag stängt

Textilmuseet
+46 33-35 89 50
textilmuseet@boras.se

Textilmuseet
KONTAKT

Textilmuseet, Textile Fashion Center
+46 33-35 89 50
textilmuseet@boras.se

FÖLJ OSS

Facebook
Blogspot
Youtube