Textilmuseet
Borås Stad

SVE | FIN | ENG

SVE | FIN | ENG

program

Det händer mycket på Textilmuseet och vårt program uppdateras kontinuerligt. Här ser du vilka aktiviteter, föredrag och andra programpunkter som är på gång samt kurser och workshops.
Med reservation för eventuella ändringar och feltryck.

hösten 2019


Augusti

Bokrelease: Det Engelska Arvet av Lena Sjöberg
11/8 kl 13
Det engelska arvet är en släktsaga med rötterna i England och med grenar som sträcker sig till Flor i Hälsingland och Luleå i Norrbotten. Den svenska textilhistorien, skildrad ur ett starkt kvinnoperspektiv, går som en röd tråd genom berättelsen. Välkommen till bokrelease söndagen 11 augusti!
Program:
Lena Sjöberg berättar om sin roman och om vad som inspirerat till berättelsen.
Gunilla Rydholm Eriksson läser ur boken.
Klockan 14 visar Mikael Knutsson, Textilmuseet, den första mekaniska stickmaskinen (förekommer i boken) och den övriga maskinhallen.
Mingel och boksignering.
Fri entré!

oktober

Torsdag 31/10 kl. 17-19 I Ritens rum - om möte mellan tyg och människa
Möt textilkonstnären och forskaren Birgitta Nordström i ett föredrag och specialguidning av utställningen I Ritens rum. Textilen är aldrig abstrakt. Den håller om oss och gör att vi inte fryser. Med hjälp av den berättar vi historier. När det handlar om döden och dödens ritualer har textilen en viktig betydelsebärande funktion. Om detta handlar Birgittas föredrag
Ingår i museientrén.

TEXTILHISTORISKA SÄLLSKAPET

Se Textilhistoriska sällskapets program här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  


Kurser och workshops

Passa på att utveckla din egen kreativitet eller fördjupa dig i något! På Textilmuseet anordnas kontinuerligt kurser och workshops, ibland av externa arrangörer som exempelvis Folkuniversitetet, se då gärna arrangörens hemsida för mer information om föranmälan eller priser.


September

14/9 Textile Art Conference
Den 14 september arrangeras ett symposium på Textilmuseet. Möt konstnärer och forskare i föredrag och workshops kring teman från utställningen Berättelser om / Stories About – Hur textila material och metoder används för att beskriva, diskutera och förstå aktuella frågor i vår samtid.
Mer information om inbjudna konstnärer och föreläsare kommer inom kort på bit.ly/textileartconference där du också anmäler dig. Sista anmälningsdag 7 september!
Observera att konferensen hålls på engelska.
Konferensen kostar 200 SEK (100kr för studenter mot giltig studentleg.) Fika ingår i priset och betalning sker på plats. Anmälan är bindande. Avbokning efter 7/9 debiteras.
Har du några frågor är du välkommen att kontakta malena.karlsson@boras.se
Konferensen arrangeras i samverkan med Iaspis.


DIY är alltid öppet när museet är öppet!


Välkommen att skapa själv i våra DIY-ytor! Här finns också Provningsgarderoben där du kan prova kläder och assessoarer från hela 1900-talet.
Tag gärna en bild och tagga #textilmuseet

DELA

MÅn stängt
tis 12-16
ons 12-16
tors 12-16
Fredag 12-16
Lördag-söndag 12-16

Textilmuseet
Textile Fashion Center
Skaraborgsvägen 3 A, SE-501 80  Borås
+46 33 35 89 50
textilmuseet@boras.se

Textilmuseet

KONTAKT

Textilmuseet, Textile Fashion Center
+46 33-35 89 50
textilmuseet@boras.se