Textilmuseet
Öppet idag 12-17
Öppet idag 12-17
Textilmuseet

Designcafé: En tillbakablick på framtidens textilindustri

Jonas Larsson, universitetslektor i textil och mode, föreläser: Ny dynamik på världsmarknaden, högre krav på transparens i de textila värdekedjorna och kravet att ställa om mot en hållbar mode- och textilindustri, gör att vi kanske måste titta bakåt på hur textila material och produkter producerades förr i tiden, för att få inspiration till hur vi kan göra i framtiden. Kan till exempel en digitaliserad förläggarverksamhet bli vanlig, kommer vi få se influensers klädda i nätteltyg, och kan digitala infärgningstekniker erbjuda tröjor gjorda av västgötsk ull i regnbågens alla färger?

Arrangör: Textilhistoriska Sällskapet. Fri entré för medlemmar, ej medlemmar: ordinarie museientré