Dansföreställning med PA× och Kulturföreningen Tåget

PA× och Tåget ger ett delat dansprogram inspirerat av Dag Hammarskjölds skrift Vägmärken, dessutom livemusik med Adrian & Alex

Med stark fysikalitet uttrycker dansarnas kroppar nuet, det och dem som var och både vår bävan och längtan inför det som komma skall. Konstnärer ifrån Sverige, Japan, Litauen och Portugal skapar tillsammans en unik upplevelse som som du bär med dig långt efter att du lämnat rummet.

Hammarskjöld ställer oss frågan om det är möjligt att verkligen känna en annan person. Som generalsekreterare för FN var Hammarskjöld omskriven offentligt. Han menade dock att Vägmärken kunde ge den enda sanna bilden av honom ”som en sorts ’vitbok’ rörande min förhandlingar med mig själv – och Gud”

I samarbete med deltagare ifrån Tåget har ett nytt dansstycke skapats. Vi har undersökt vad det betyder att att leva i en tid när i princip alla är en offentlig person och vem som helst kan bli en influencer. Vart hittar vi vårt sanna jag?

DAG/DAY (Koreografi: Kyrie Oda)
Genom rörelse och musik erfar vi Hammarskjölds existentiella texter.
Lyssna med hela huden, andas tillsammans, osynligt blir synligt.

DRÖM (Koreografi: Love Hellgren)
Med deltagare ifrån Tåget har en dans som uppfyller drömmar skapats. Välkommen in!

Kyrie Oda, koreograf/dansare
Love Hellgren, koreograf/dansare
Daniela De Brito Peralta Pais Luxembourg, kostymör/scenograf
Mindaugas Suchockas, kompositör/ljusdesigner