Konstverk av Natalie Baxter

Seminarium: Textil som kritisk praktik

I samarbete med Textile Fashion Center, bjuder Craft Days in till seminariet ”Textil som kritisk praktik”. Genom temat reflekterar vi över hur textilkonsten speglar vår samtid i relation till identitet, plats, kultur och kön.

Seminariet är kostnadsfritt och genomförs på engelska.

• Philip Warkander – Moderator, PhD i mode och lektor vid Högskolan i Borås

Tid: 16.00-18.30
Plats: Scenen vid huvudentrén i Textile Fashion Center, Skaraborgsvägen 3A, Borås
Anmälan: terese.william@konsthantverkscentrum.se

Mingel på Pumphuset

Efter seminariet bjuder Textile Fashion Center in till Textilbaren, med mingel och buffé i Pumphuset.

Tid: från 18.30
Plats: Textile Fashion Center, Pumphuset
Anmälan: https://eu.invajo.com/l/UcSJnT5HYO Länk till annan webbplats.

Craft Days Flash

Våren 2022 gör Craft Days Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ett komprimerat nedslag i samband med IASPISstipendiat Natalie Baxters vistelse i Sverige.

Med anledning av att den amerikanska textilkonstnären Natalie Baxter under våren gästar Konstepidemin i Göteborg som IASPISstipendiat, genomförs Craft Days Flash – ett koncentrerat evenemang som går av stapeln i slutet av april. Programmet innefattar seminariet ”Textil som kritisk praktik” på Textile Fashion Center i Borås, samt en utställning med Natalie Baxter på Konstepidemin i Göteborg. Craft Days återkommer i full skala 2024.

Natalie Baxter
Textilkonstnären Natalie Baxter bor och verkar utanför New York, USA. Genom sina lekfulla skulpturer driver hon kontroversiella frågeställningar kring platsidentitet, nostalgi och könsstereotyper. Baxter har en MFA från University of Kentucky och hennes verk har ställts ut på gallerier och museer både i USA och internationellt. Hon har deltagit i flertalet konstnärsresidens och tilldelats stipendium från bland annat Queens Art Fund Grant. Hennes verk har uppmärksammats i tidningar som The New York Times, The New Yorker och The Guardian.

Natalie Baxter är inbjuden till en 3-månader residensvistelse i Sverige genom IASPIS, Konstnärsnämndens internationella program för bild och form.

Craft Days Flash arrangeras av Konsthantverkscentrum och Konstepidemin i samarbete med Textile Fashion Center och IASPIS.

Craft Days stöds av: Kulturrådet, Wilhelm & Martina Lundgrens fond, Estrid Ericsons Stiftelse, Västra Götalandsregionen, Göteborgs