Bäckängsskolans elever dansar i Sonia Delaunays bildvärld

En del i Borås frirande av dansens dag!

Sonia Delaunay var en av 1900-talets mest inflytelserika konstnärer och designer. Född 1885 i Odessa i dagens Ukraina och blev en nyckelfigur på Paris avantgardescen efter första världskriget.

Nu visar Bänkängsgymnasiets estetiska program för dans upp Delaunays kreationer, skapade av Ulla Eson Bodin och Gunnel Larsson på Textilhögskolan. Dansnumret är koreograferat av Angela Rupertsson, danslärare på Bäckängsskolan och Ulrika Liljedahl, scenkonstpedagog på Regionteater Väst. I samband med dansuppvisning ger Gunnel Larsson en kort föreläsning om arbetet med plaggen. Kreationerna visas sen på Textilmuseet från 29/4 till 26/6.

Se hela programmet för Dansens dag i Borås Länk till annan webbplats.

Plaggen är skapade av:
Ulla Eson Bodin, Gunnel Larsson, Amy Bondesson, Frida Holmberg Ekeblom och Therese Södervall, Textilhögskolan.