Att vara och att vilja bli

Designern Fadhel Mourali leder ett samtal om Sjuhärads hantverkshistoria och hur den formats av kroppar, minnen och möten.

Tillsammans med inbjudna gäster får vi att ta del av en gemensam väv av erfarenheter, arv, identitet, kulturhistoria, framtidsdrömmar och textil- och slöjdpraktiker.

En skapandeprocess existerar i relation till sin omvärld, och färgas av utövarens identitet och verklighet. Jag ser designerns roll som att vara den som för samman kontexter och väver ihop perspektiv för att skapa något nytt. Det är utifrån det som samtalet tar sin början, om hur viktigt det är att bygga vidare på det som redan finns, och fortsätta forma det, för ett levande kulturarv.

Fadhel Mourali

Mourali har i sin designpraktik undersökt den unika materialprocess som finns i Hedared i Borås kommun, och tolkat denna genom jacquard-vävning och 3-D printning. Samtalet är en förlängning av den utställning med Fadhel Mourali som visas på Boy konsthall i Bollebygd 23 april - 28 maj.

Vi bjuder på fika!

O.S.A till boykonsthall@teaternu.se

Fadhel Mourali
Textildesigner baserad vid Cockpit Arts i London. Alumn från Central Saint Martins. Uppväxt i Borås.

Sara Degerfält
Hemslöjdskonsulent i Västra Götaland. Utbildad i handvävning vid Sätergläntan.

Helena Hansson
Doktor och lärare i design vid HDK-Valand, Göteborgs Universitet.

Linnéa M. F. Larsson
Konstnär. Driver projektet Drömfabriken - The other weaving mill med utgångspunkt från Uddebo.

Emelie Röndahl
Textilkonstnär. Doktorand i konsthantverk vid HDK-Valand, Göteborgs Universitet.

Samtalet arrangeras av Fadhel Mourali och Boy konsthall i samarbete med Textilmuseet och Hemslöjdskonsulenterna i Västra Götaland, med stöd av Kulturrådet, Sensus och Tore G Wärenstams stiftelse.