Fotograf och konstnär: Vilja Vitkute

Tisdagar: Vilija Vitkute, bodypaint och papercutkonstnär

Tisdagar på Kulturhuset och Textilmuseet presenterar: Vilija Vitkute - Live body paint performance och inspirationsföreläsning.

Konstnären Vilija Vitkute, reser hela vägen från Alperna till Texilmuseet för att presentera sin konst. Vilija Vitkute är en globalt hyllad konstnär inom Body Paint och Papercut konst. Hon har vunnit världsmästerskap två gånger om på World body paint festival i kategorierna ”Special effects” (2019) och ”Camouflauge” (2021). Med naturen som inspiration arbetar hon med att klä kroppar med papper och färg och kamouflerar människans kropp så att de smälter in i olika naturlandskap och miljöer.

"Jag klär kroppar med naturens skönhet för väcka medvetenhet om vår viktiga relation med och ansvar för naturen” Vilija Vitkute.

Vilija arbetar främst i Arktis där hon skapar kamouflage body paint, konstfilmer och installationer i landskapen.

Hennes arbete har uppmärksammats i exempelvis Vogue magazine, SVT, Cabel1 och Daylymail m.fl.

Program och biljetter

Tisdagen 25 oktober är du välkommen att se Vilija arbeta live på Textilmuseet. Efter livemålningen har du möjlighet att höra mer om hennes arbete och bakgrunden till tidigare konstverk.

15:00-17:00 Vilija Vitkute livemålar på Textilmuseet - drop in!
18.00-19.00 Performance
19.00-20.00 Föreläsning

Förköp din biljett till performance och föreläsningen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Vilija Vitkute Länk till annan webbplats.