Lördagsbarn: Linets magi! på Almedahls museum

Den här lördagen välkomnar vi er till Almedahls museum i Dalsjöfors!

Under dagen får ni veta och lära er mycket om lin. Det blir berättelser om vad som var viktigt att tänka på när man sådde linet för att det skulle bli ett högt och bra lin. Hur man sen tog hand om det skördade linet. Ni kommer att få prova på att spinna lin på slända.

Ni kommer också att få en visning i det lilla fina museet som är inrymt i den gamla linnefabriken i Dalsjöfors. Här visas en mängd vackra textilier ur hela Almedahl Dalsjöfors produktion samt fotografier och berättelser ur Dalsjöfors Väfveriaktiebolags historia.

Almedahls museum i Dalsjöfors

Museet, som är ett systermuseum till Textilmuseet, är inrymt i den gamla linnefabriken på Stationsvägen 2 i Dalsjöfors. Här visas en mängd vackra textilier ur hela Almedahl Dalsjöfors produktion samt fotografier och berättelser ur Dalsjöfors Väfveraktiebolags historia.

Almedahls museum, Stationsvägen 2, Dalsjöfors