Textilmuseet
Öppet idag 12-17
Öppet idag 12-17
Textilmuseet

Konstnärssamtal: Sju sorters blommor

Onsdagen den 14 juni invigs sommarens pop up-utställning Sju sorters blommor på Textilmuseet. Utställningen visar en iransk matta inspirerad av det svenska landskapet och traditionen med sju sorters blommor.

Följ med på en resa som berör, ger kunskap och insikter om det vi har gemensamt – handens kunskap och kunskaper om naturens färgpalett. Mattans tillkomst är en fantastisk berättelse om samarbetet mellan konstnären Shabnam Faraee och mattvävaren Morteza Golestani och den magi som uppstår när hantverket möter konsten.

Kl 17.00 – 18.30 Konstnärssamtal mellan konstnären/formgivare Shabnam Faraee, vävaren Morteza Golestani, växtfärgare/textilhantverkaren Sofia Stawåsen Brokvist och Textilmuseets intendenter.

Fri entré!

Vi bjuder på dryck och tilltugg

Evenemanget sker i samarbete med FORM & Folk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om utställningen här.