Textilmuseet
Öppet idag 12-17
Öppet idag 12-17
Textilmuseet

Invigning Mönstrade Positioner

Den 13 oktober kl. 17.00 öppnar vi dörrarna till Mönstrade Positioner!

I utställningen utforskas samtida nordisk mönsterdesign för rum och kropp. Det blir en resa genom dagens gränsöverskridande mönstervärld där frågor om fult/vackert, digitalt/analogt, abstrakt/konkret inte längre har tydliga svar.

Medverkande utställare är: Henrik Vibskov, Liselotte Watkins, Lovisa Burfitt, Margrethe Odgaard, Tuuli-Tytti Koivula, Ingrid Berg/Iggy Jeans, Martin Bergström, Daniel Palillo, Edda Gimnes, Klaus Haapaniemi, Patrik Söderstam, Reeta Ek, Thora Stefansdottir och Tronhjem Rømer

Program 13 oktober kl. 17.00 - 19.00

17.00 Cia Jansson, chefredaktör ELLE & ELLE Decoration, inviger utställningen.

17.30 Samtal med utställare och ämneskunniga under ledning av Philip Warkander, lektor i modevetenskap vid Högskolan i Borås.

Det är fri entré och alla är välkomna! Ingen föranmälan krävs.
Textilmuseet stänger kl. 19.00.

Läs mer om utställningen här.

Mönstrade Positioner är curerad av Andrea Hasselrot och Martin Bergström. Utställningen med tillhörande katalog produceras av Textilmuseet och Skarp Projects med bidrag från Kulturrådet, Nordisk Kulturfond, Kulturfonden för Sverige och Finland, Stiftelsen Clara Lachmanns Fond samt Letterstedska Föreningen.