Kultur över gränser

Workshop, seminarium, visning.

Workshop

Kultur över gränser - en scenisk workshop som undersöker gränser, överbrygger gränser och genom ord och dans för samtal om hur vi kan bygga en mer hållbar värld som inte begränsar oss utan ger förutsättningar för alla att kunna delta och bidra i vårt gemensamma livsrum. Oavsett bakgrund eller funktionsuppsättning. Språngs konstnärliga ledare Anna Emilsson och Jenny Sandgren Wahlström leder dagen tillsammans med scenkonstnärer ur ensemblen Konstra. För unga och vuxna, med eller utan funktionsnedsättningar.
Kl 16-17. 25 platser, föranmälan krävs. Föranmälan workshop: Anna Emilsson anna@dusprang.se

Seminarium

Ett öppet seminarium som fortsätter resonera kring frågan om vem som är väntad i kulturens rum både som publik och som utövare. Hur skapar vi möjligheter för att fler ska känna att kulturens rum är deras och vad behövs för att det ska bli verklighet? Seminariet är öppet för unga, vuxna, kulturarbetare, politiker och andra som är intresserade av allas rätt att delta och bidra i kulturlivet och samhället i stort. 50 platser, föranmälan krävs. Kl 17.15-18. Drop-in i mån av plats.

Guidad visning

Guidad visning av museets utställning Mönstrade Positioner. I utställningen utforskas samtida textil mönsterdesign för rum och kropp genom verk av 14 tongivande nordiska formgivare och konstnärer. Visningen hålls beskrivande samt tolkas av teckenspråkstolk. Kl 18. Visningen ingår för den som besökt seminariumet.

Föranmälan seminarium & visning: Karin Olsson Lindström
karin.olssonlindstrom@boras.se

Kvällen görs som ett samarbete mellan Skådebanan Västra Götaland, Språng, Textilmuseet & Borås Kulturförvaltning / Publika Möten.

SKÅDEBANAN är en ideell kulturförening och demokratirörelse som verkar för allas rätt till konst och kultur, upplevelser, gemenskap och utveckling.

SPRÅNG är en kulturorganisation där personer med olika funktionsuppsättningar möts i sitt gemensamma intresse för scenkonst.