Textilmuseet
Borås Stad

SVE | FIN | ENG

SVE | FIN | ENG

Barn och familj

På Textilmuseet finns det mycket att göra och upptäcka för barn och vuxna. Här arrangeras olika program, speciellt riktade till barn med familj, och oavsett när du än kommer finns alltid något kul att ta sig för.
Prova att klä dig som när mormor var ung i Provningsgarderoben eller pyssla i DIY och skapa något själv som du sen kan ta med dig hem, eller varför inte bara gå runt i museet och upptäcka alla våra utställningar.

Höstlov 2021

Tisdagen den 2 november kl 12:30-14:30
INSPIRERAS AV IAN BERRY

Vi börjar med en visning i utställningen ”Ian Berry- Material world”, här får vi ta del av fantastiska konstverk skapade av recyklad denim. Efter visningen skapar vi egna verk i denim. Har du jeans hemma som du inte längre använder, ta med dem och låt dem få ett nytt liv i ditt konstverk!

Fri entré för medföljande vuxen.

OBS! Aktiviteten startar kl 12.30

Onsdagen den 3 november kl 12:30-14:30
ULLANDSKAP – FANTASI, VERKLIGHET ELLER EN DRÖMPLATS

Med ullens magiska egenskaper skapar vi tillsammans ett gemensamt drömlandskap. Vi börjar med att besöka utställningen Craft Rituals där ni får en magisk upplevelse i 20 minuter. Det blir sen vår inspiration till det vi gör i ullen.

Fri entré för medföljande vuxen.

OBS! Aktiviteten startar kl 12.30

 

Lördagsbarn

Lördagen 20 november kl 12.30
Ullandskap – fantasi, verklighet eller en drömplats

Med ullens magiska egenskaper skapar vi tillsammans ett gemensamt drömlandskap. Vi börjar med att gå in i utställningen Craft Rituals där ni får en magisk upplevelse i 20 minuter. Det blir sen vår inspiration till det vi gör i ullen.

Provningsgarderoben
Tycker du om att prova kläder kan Textilmuseet stoltsera med en stor klädgarderob. Här finns kläder, skor, hattar och väskor från 1900-talets början fram till idag. Nästan allt går att prova. Gör om dig i provningsgarderoben och lägg ut din bild på vårt instagram: #Textilmuseet

DIY
I Textilmuseets unika yta DIY (Do It Yourself / Gör-det-själv) kan du skapa själv. Här kan du experimentera och sätta ditt eget avtryck på kläder, hemtextilier eller någonting annat spännande projekt som du håller på med. Här finns symaskiner och mycket annat som du behöver för att skapa något kul.

DELA

ÖPPETTIDER:

MÅn stängt
tis 12-17
ons 12-17
tors 12-19
Fredag 12-17
Lördag 12-16
söndag 12-16

Textilmuseet
Textile Fashion Center
Skaraborgsvägen 3 A, SE-501 80  Borås
+46 33 35 89 50
textilmuseet@boras.se

Länk till Borås Museum
Textilmuseet

KONTAKT

Textilmuseet, Textile Fashion Center
+46 33-35 89 50
textilmuseet@boras.se