Textilmuseet
Borås Stad

SVE | FIN | ENG

SVE | FIN | ENG

Artist talk om Craft Rituals

Hemslöjdskonsulent Katarina Karlsson intervjuar konstnären Aia Jüdes om utställningsprojektet.

Tid: 18 september kl 13:30-14.00
Plats: Vestindien, i Textile Fashion Center
Begränsat antal platser. Föranmäl dig via formuläret nedan senast 15 september, invänta därefter en bekräftelse från oss att du fått en plats.

Ta chansen att få reda på mer om utställningen Craft Rituals när konstnären Aia Jüdes berättar mer om projektet i ett samtal med Katarina Karlsson. Jüdes är känd för nyskapande och oväntade korsbefruktningar mellan slöjd och konsthantverk och samtida uttryck inom musik, dans, mode och street art. Craft Rituals är Jüdes senaste projekt – ett 52 meter långt färgsprakande multimediakonstverk om ull och hållbarhet inspirerat av nordisk mytologi. Projektet är skapat i nära samarbete med illustratören Sanna Haverinen och animatören Dennis Vera samt ett 20-tal kreatörer från Sverige, Finland och Island.

Katarina Karlsson arbetar med lokala och internationella projekt med kreatörer inom slöjd, konsthantverk och design, tidigare för bl.a. Svensk Form och Konsthantverkscentrum och nu som Länshemslöjdskonsulent i Västra Götaland.

Aia Jüdes är konstnär, fotograf och curator som både skapar egna verk och producerar lekfulla tvärdisciplinära utställningar och events. 2018 prisades hennes utställning Next Level Craft på Textilmuseet som Årets Utställning.


Förnamn Efternamn

ÖPPETTIDER:

MÅn stängt
tis 12-17
ons 12-17
tors 12-19
Fredag 12-17
Lördag 12-16
söndag 12-16

Textilmuseet
Textile Fashion Center
Skaraborgsvägen 3 A, SE-501 80  Borås
+46 33 35 89 50
textilmuseet@boras.se

Länk till Borås Museum
Textilmuseet

KONTAKT

Textilmuseet, Textile Fashion Center
+46 33-35 89 50
textilmuseet@boras.se