Textilmuseet
Borås Stad

SVE | FIN | ENG

SVE | FIN | ENG

program

Här ser du vilka aktiviteter, föredrag och andra programpunkter som är på gång samt kurser och workshops.
Med reservation för eventuella ändringar och feltryck.

Maj

Torsdagen 6/5 kl 13.00
MINDBLOWING CRAFT! Kraften i korsbefruktande kulturkrockar
Livesänt samtal under Craft Days

Välkommen till ett digitalt samtal om balansen mellan tradition och innovation, möten över generationsgränser och värdeförskjutningar i det konstnärliga hantverket!

Vi möter konstnären och curatorn Aia Jüdes som berättar om sitt tvärdisciplinära arbete i ett samtal med hemslöjdskonsulent Katarina Karlsson. Jüdes är känd för nyskapande och oväntade korsbefruktningar mellan slöjd och konsthantverk och samtida uttryck inom musik, dans, mode och street art. Med ett humoristiskt och experimentellt förhållningssätt aktualiserar hon hantverket i nutid och når nya målgrupper.

ANMÄL DIG HÄR: https://s.invajo.com/QZb5jlänk till annan webbplats
Föreläsningen sänds via zoom i samarbete med Textile Fashion Center och är helt kostnadsfri. Du kan även se föreläsningen live via textilefashioncenter.se den 6 maj kl 13.00

Medverkande:
Katarina Karlsson arbetar med lokala och internationella projekt med kreatörer inom slöjd, konsthantverk och design, tidigare för bl.a. Svensk Form och Konsthantverkscentrum och nu som Länshemslöjdskonsulent i Västra Götaland.

Aia Jüdes är konstnär, fotograf och curator som både skapar egna verk och producerar lekfulla tvärdisciplinära utställningar och events. 2018 prisades hon för Årets Utställning ”Next Level Craft” som visades på Textilmuseet. Den 18 september 2021 öppnar hennes nya hypervisuella och experimentella Craft Rituals på Textilmuseet.

Craft Days:
Craft Days 6–9 maj 2021. Ett samlande evenemang för det samtida konsthantverket i Västra Götaland. Ta del av programmet på craftdays.selänk till annan webbplats!


Torsdagen 6/5
Filmat Designcafé av Textilhistoriska Sällskapet: Swedish Wool Initiative
Premiär 6 maj på Textilhistoriska Sällskapets webblänk till annan webbplats
Filmad föreläsning med Linda Nydén från Smart Textiles som berättar om ett initiativ för att ge svenska varumärken inom mode och outdoor tillgång till konkurrenskraftig svenskproducerad ull.

TEXTILHISTORISKA SÄLLSKAPET

Se Textilhistoriska sällskapets program här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  

DIY är alltid öppet när museet är öppet!


Välkommen att skapa själv i våra DIY-ytor! Här finns också Provningsgarderoben där du kan prova kläder och assessoarer från hela 1900-talet.
Tag gärna en bild och tagga #textilmuseet

DELA

ÖPPETTIDER:

MÅn stängt
tis 12-16
ons 12-16
tors 12-16
Fredag 12-16
Lördag 12-16
söndag stängt

Textilmuseet
Textile Fashion Center
Skaraborgsvägen 3 A, SE-501 80  Borås
+46 33 35 89 50
textilmuseet@boras.se

Länk till Borås Museum
Textilmuseet

KONTAKT

Textilmuseet, Textile Fashion Center
+46 33-35 89 50
textilmuseet@boras.se