Textilmuseet
Öppet idag 12-16
Öppet idag 12-16
Textilmuseet

Temporal patterns – vävt ljus och smarta textilier

Som besökare bjuds du in att uppleva ljus med alla sinnen. Textil och teknik bildar tillsammans ljus, ljud och rörelse på ett nyskapande sätt. Barbara Jansen är doktorand på Textilhögskolan/Smart Textiles - en del av Högskolan i Borås. Utställningen är resultatet av hennes doktorsavhandling som handlar om lysande textilier och utforskning av visuella effekter av rörligt ljus.

Medarrangör är Smart Textiles. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se filmen från en av Barbara Jansens tidigare utställningar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Tisdag 17 mars kl 10-12  Disputation
Textildesigner Barbara Jansen presenterar och försvarar sin avhandling Composing over time, temporal patterns - in Textile Design, från Textilhögskolan/Högskolan i Borås. Jansens forskning handlar om ljusavgivande textilier och visuella effekter av rörligt ljus. Hennes pågående utställning Temporal Patterns visas på Textilmuseet t.o.m. 29 mars. Opponent under disputationen: Dr Nithikul Nimkulrat, professor i textildesign, Head of Department of Textile Design, Estonian Academy of Arts. Handledare: Prof. Clemens Thornquist, Textilhögskolan. Disputationen genomförs på engelska. Fritt inträde, ej föranmälan.

En lysande utställning som tänjer gränserna för vad som är textil och vad som är teknik. Textil, optiska fibrer och lysdioder står i fokus när doktorand Barbara Jansen presenterar sin forskning på Textilmuseet.

Barbara Jansen

Besök Textilmuseet

Skaraborgsvägen 3A, Borås

Öppettider den här veckan

MåndagStängt
Tisdag12-17
Onsdag12-17
Torsdag12-19
Fredag12-17
Lördag12-16
Söndag12-16

Entréavgifter

Fri entré torsdagar kl. 17.00-19.00