Maja Michaelsdotter Eriksson

Storskaligt, skulpturalt och färgstarkt.
En katt, ett ägg, en moderkaka. Konstnären Maja Michaelsdotter Eriksson porträtterar vardagliga föremål i den textila tekniken tuftning. Genom att leka med skala och placering presenterar de ett kontrasterande lager av mening och visar ofta på en komisk eller absurd aspekt av världen.

Majas arbete skildrar en slående fascination av allt som lever, våra biologiska kroppar och organ av kött och blod såväl som sinnets komplexitet. Hennes verk hänger sig ofta till ämnen som betraktas som tunga eller problematiska, vilket i hennes arbete visas med en ärlighet som framför allt hyllar livets kraft.

Maja bor och arbetar i Malmö där hon har sin egen tuftverkstad.

Hennes arbete har uppmärksammats med utmärkelser som t.ex. Ung Svensk Form. Hennes verk har visats på separat och samlingsutställningar både i Sverige och internationellt.

Sedan 2019 har Maja samarbetat med projektet Misschiefs och tillsammans med Paola Bjäringer producerat verk till specifika utställningar.

Se mer av Majas konst

Hemsida Länk till annan webbplats.
Instagram Länk till annan webbplats.

Besök Textilmuseet

Skaraborgsvägen 3A, Borås