Textilmuseet
Öppet idag 12-16
Öppet idag 12-16
Textilmuseet

Pop up-utställning: SPOK PUNKT 

SPOK (Samtida produktion och konsumtion) är en plattform för att samla och sprida kunskap om lokala tillverkningsmöjligheter, från slöjd till industri.

SPOK verkar för en utveckling av lokal produktion i hela Sverige och i förlängningen en mer lokal konsumtion. I miniutställningen SPOK PUNKT visas exempel på lokal produktion genom bänkar och bord som är tillverkade av material från olika regioner i Sverige. På Textilmuseet ställs Västra Götalands möbelgrupp ut, som representeras av Lind Smide, Hjobergs Kakelmakeri och Swedish Wool Mattress Company.

Metallramarna till bordet och bänkarna är skapade av smeden Jokum Lind Jensen som driver LIND Smide. Med gedigen kunskap och erfarenhet utformar Jokum smidesobjekt för offentliga rum och inredning i ett eget arkitektoniskt uttryck. Bordet i utställningen är klätt med handgjorda kakelplattor präglade med SPOKs logotyp från Hjobergs Kakelmakeri – ett familjeföretag på Orust med åtta generationers erfarenhet av handgjorda kakelplattor. Bänkarnas sittmadrasser kommer från Swedish Wool Mattress Company i Göteborg som tillverkar madrasser med fyllning av svensk ull och överdrag av hållbara, giftfria tyger.

Läs mer om SPOK

https://s-p-o-k.se/sv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

https://formdesigncenter.com/utstallning/spok-punkt-en-motesplats-lokal-tillverkning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Detta är en pop up -utställning!


En utställning i mindre format som presenteras utanför Textilmuseets utställningshallar.

Besök Textilmuseet

Skaraborgsvägen 3A, Borås

Öppettider den här veckan

MåndagStängt
Tisdag12-16
Onsdag12-16
Torsdag12-16
Fredag12-16
Lördag12-16
Söndag12-16

Entréavgifter

Fri entré torsdagar kl. 17.00-19.00