Textilmuseet
Öppet idag 12-16
Öppet idag 12-16
Textilmuseet

DIY och Provningsgarderoben

I Textilmuseets unika yta DIY (Do it Yourself) kan du skapa själv. Här kan du experimentera och sätta ditt eget avtryck på kläder, hemtextilier eller någonting annat spännande projekt som du håller på med. Passa även på att prova äldre tiders kläder i vår provningsgarderob!
DIY och Provningsgarderoben är alltid öppna när Textilmuseet är öppet.

DIY

DIY är Textilmuseets kreativa oas för skapande, pyssel och ibland även pop-up utställningar. Med textila material och olika tekniker finns det möjlighet att prova på och skapa det du inspirerats till under besöket. Men det är även plats för dig som bara vill slå dig ner och koppla av i en inspirerande miljö.

Provningsgarderoben

För er som vill prova kläder och kanske testa en ny stil så är Provningsgarderoben ett måste! En garderob med kläder från 1900-talets decennier. Det är många underbara plagg som väcker minnen till liv och en kul aktivitet för flera generationer tillsammans. Här förevigas många familjebilder!

Kläderna i garderoben ingår i museets studiesamling som är en parallell samling till den ordinarie textila museisamlingen. Plaggen byts ut och anpassas efter säsong eller efter tematiken i våra utställningar.