Textilmuseet
Öppet idag 12-16
Öppet idag 12-16
Textilmuseet

Bokning
och visningar

Lär dig mer om textil, mode, textilhistoria och textilindustri när någon av våra engagerade guider berättar om Textilmuseets utställningar. Vi håller kontinuerligt visningar av både de permanenta och de tillfälliga utställningarna.

Information om skolvisningar hittar du i avsnittet skola.

Öppna visningar och maskinvisningar

Lördagar och söndagar kl. 14.00 är du välkommen att följa med på en öppen visning av de utställningar som är aktuella just nu. Vissa helger är det maskinvisning, datumen för dessa visningar uppdateras löpande i avsnittet visningar. Visningen är ca 45 min lång och ingår i din entrébiljett.

Boka gruppvisning

Visning av tillfälliga utställningar

Av Textilmuseets tillfälliga utställningar erbjuds gruppvisning av utställningen Mönstrade Positioner.

Visning av museet

Visning av hela museet med basutställningar och aktuella utställningar samt allmän information om Textilmuseet och Textile Fashion Center.

Textil Kraft

Borås och Sjuhärad är lika med textilindustri. Från industrialisering till nutid visas industrins betydelse och utveckling i trakten, allt speglat i de förhållanden som råder inom dagens massproduktion långt härifrån. Permanent utställning.
Läs mer

Maskinvisning

I utställningen Textil Kraft visas den textila processen från fiber till färdigt tyg. Under guidning av Textilmuseets kunniga personal visas de gamla textilmaskinerna i full gång, med inblick i process, teknik, material och mekanik.

Kläder & Couture

Under den här visningen berättar vi om Bröderna Magnussons Damkonfektionsfabrik AB och hur svenskt vardagsmode skapades med inspiration från couturevisningarna i Paris. Utställningen visas t.o.m. hösten 2024.
Läs mer

Visning på finska

Utställningarna Textil Kraft och Kläder & Couture kan även bokas på finska.

Introduktion

En kort presentation om museet och dess utställningar i museets hörsal. Rekommenderas för grupper mellan 30-50 personer.

Tid: 15 min. Kostnad 500:-

Priser

Ovanstående visningar (utom introduktionen) tar alla ca 45 minuter, max 30 personer per visning. Kostnad: 1000 kr vardag (kl 12-17) 1500 kr kväll (erbjuds endast under ordinarie öppettider) 1500 kr helg (kl 12-16). Observera att entréavgift, 50kr per person, tillkommer.

Bokning av gruppvisning

För bokning kontakta museets reception 033-35 89 50.
Telefontid tisdag - torsdag 12-16.
Eller kontakta oss via e-post textilmuseet@boras.se
Gruppvisningar bokas senast 1 vecka i förväg.