Textilmuseet
Öppet idag 12-16
Öppet idag 12-16
Textilmuseet

Foto: Gustav Wijk

DES&DO! visas på Röhsska

DES&DO! är projektet där FORM & folk tillsammans med SPOK Västra Götaland och Svensk Form Väst har matchat ihop 14 team av formgivare och regionala tillverkare i Västra Götaland. Resultatet sammanställs i en spännande utställning på Röhsska museet

Utställningen DES&DO! har kopplat samman 14 designers med 14 unika tillverkningsföretag från Västra Götalandsregionen. Nyutexaminerade har arbetat sida vid sida med etablerade formgivare och gjort en djupdykning i olika material och tekniker.

Teamen har utvecklat varsin ny produkt, idé eller koncept, med fokus på hållbar utveckling, lokalt material och den kunskap och teknik som designer och tillverkare besitter tillsammans.

Med formgivare och tillverkare som tänker långsiktigt och alltid strävar för att göra saker bättre, steg för steg, lite i taget – så ser vi ljust på framtiden, ett steg i rätt riktning till en mer hållbar och cirkulär framtid.

Projektet drivs av SPOK Västra Götaland och FORM & folk. DES&DO! vill inspirera till fler lokala samarbeten och lyfta fram formgivare, hantverkare och lokal produktion.

Utställningen visas i Arkitekturhallen på Röhsska museet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från 30 maj till 4 augusti 2024.


FORM & folk

Ett nätverk inom form, design, hantverk och slöjd, som vill synliggöra det rika form- och designområdet i Västra Götaland. FORM & folk arbetar för att främja samverkan och samarbeten, är en drivkraft och motor i omställningen till en mer cirkulär och hållbar framtid. Läs mer på: www.formochfolk.se Länk till annan webbplats.

Projektägare Textilmuseet. Finansierat av Västra Götalandsregionen.

 

Team

Darja Nordberg & Hjobergs Kakelmakeri

New Order Arkitektur & Mölltorps Gjuteri

Leonie Burkhardt & Ljungskile Trikå

Hermine Blixt & Bildhuggarmästare E.Lehgrafven

Sophie Jungkvist & Boma Väveri

Matilda Hunyadi & Glasets Hus / Glasblåsare Bevan Taka

Alice Kettle & PUUTS Interiör

Pontus Johansson / Eisel Miranda & Game Prototyper

Anna Hörling & Herrljunga Terrazzo

Maria C Bernhardsson & Ulricehamns Tapetfabrik

Josephine Aspenrot & Hyssna Möbelsnickeri

Hampus Penttinen & Stolfabriken i Tibro

Gustav Wijk & Töreboda Krukor