Textilmuseet
Öppet idag 12-16
Öppet idag 12-16
Textilmuseet

Artist Textiles - Picasso to Warhol

Nu finns det en unik möjlighet att glänta på dörren till en stor privatsamling med ca 200 sällsynta konsttextilier. Upptäck den okända historien bakom textilmönster av en mängd internationellt kända konstnärer som Matisse, Chagall, Miró, Dali och många fler.

I början av 1900-talet växte en rörelse fram bland progressiva konstnärer som ville demokratisera konsten. Deras idéer var kopplade till modernismen och till samhällets industrialisering och demokratisering. Genom att kombinera konst och massproduktion skulle alla medborgare erbjudas en möjlighet att ha ett mästerverk i sitt hem. Tygtryck var en perfekt metod att använda för att sprida högkvalitativ modern konst till alla. Konsttextilierna trycktes först som tyglängder att hänga upp men utvecklades så småningom till produkter som plagg och möbler.

I denna utställning presenteras en unik privatsamling med ca 200 tygtryck från 1920- till 1970-talen. Här visas tyglängder, kläder, accessoarer med mera, med mönster av internationellt kända konstnärer som Picasso, Matisse, Chagall, Miró, Dali, Delaunay, Warhol osv. Många av tygerna är mycket sällsynta och har aldrig visats offentligt tidigare. Artist Textiles är en internationell vandringsutställning producerad av Fashion and Textile Museum i London som utfört en stor undersökning av den intressanta historien bakom dessa tyger.

Besök Textilmuseet

Skaraborgsvägen 3A, Borås

Öppettider den här veckan

MåndagStängt
Tisdag12-16
Onsdag12-16
Torsdag12-16
Fredag12-16
Lördag12-16
Söndag12-16

Entréavgifter