Textilmuseet
Öppet idag 12-16
Öppet idag 12-16
Textilmuseet

Game Over 

Lust, spel, broderi

I gränslandet där Mega Man möter tvistsöm och Super Mario korsstygn. Konstnären Per Fhager delar med sig av sina bästa spelupplevelser i form av broderier med motiv från TV-spelens barndom.

TV- och dataspel är idag en av människans främsta kulturyttringar med miljoner användare över hela världen. De tidiga TV-spelen från 1980- och 90-talen är precis som klassiskt broderi uppbyggda av punkter. Spelens 8- eller 16-bitars pixelgrafik kan jämföras med broderiets trådbundna stygn. Konstnären Per Fhager fascineras både av broderiets obegränsade möjligheter och av spelens magiska förmåga att förflytta spelaren till en annan värld. Genom att kombinera dessa två intressen har han hittat ett unikt uttryck som speglar vår samtid. Hans färgstarka broderier hämtar motiv från retrospel som Megaman, Super Mario och Zelda. I TV-spelen fladdrar bilderna snabbt förbi, medan Fhagers verk fryser ögonblicket mitt i en spännande historia. Bildernas motiv väljer han utifrån personliga minnen av sina bästa spelupplevelser. Genom Fhagers broderade fantasylandskap och spelhjältar förflyttas ett traditionellt hantverk in i nutidens bildvärld.

Foto: Megaman II Foto: Carl Henrik Tillberg, bild beskuren

Besök Textilmuseet

Skaraborgsvägen 3A, Borås

Öppettider den här veckan

MåndagStängt
Tisdag12-17
Onsdag12-17
Torsdag12-19
Fredag12-17
Lördag12-16
Söndag12-16

Entréavgifter

Fri entré torsdagar kl. 17.00-19.00