Textilmuseet
Öppet idag 12-16
Öppet idag 12-16
Textilmuseet

Från Sagorna och vägen hit

Vi har alla kommit hit av olika anledningar, vilka är vi och vad drömmer vi om?
Utställningen Från Sagorna och vägen hit sammanfattar det konstnärliga arbete som cirka 20 barn i Borås skapat under måndagseftermiddagarna det gångna året på Textilmuseet, allt under namnet Måndagsklubben.

Barnen i Måndagsklubben har i olika workshops skapa texter och textilier, målat och dansat. Att ge barnen möjlighet att uttrycka egna tankar och känslor har varit centralt i pedagogernas uppdrag.

”Barn och unga bär på en skatt av känslor, erfarenheter och reflektioner. Det är med glädje vi här har möjlighet att visa den rikedom och kraft som finns inom unga människor. En kraft som är dynamisk och som pekar in i framtiden. ”

– Gunilla Rydholm Eriksson skådespelare och samordnare för Måndagsklubben

Måndagsklubben som verkar för inkludering, samhörighet, självkänsla och skaparglädje är en del av Kulturförvaltningens samverkansprojekt Vägen hit. Måndagsklubben har genomförts av Textilmuseet och Stadsteatern i Borås i samverkan med Svenska kyrkan, Kulturföreningen Tåget, Rädda Barnen och frilansande journalist Vildana Aganovic.

Besök Textilmuseet

Skaraborgsvägen 3A, Borås

Öppettider den här veckan

MåndagStängt
Tisdag12-17
Onsdag12-17
Torsdag12-19
Fredag12-17
Lördag12-16
Söndag12-16

Entréavgifter

Fri entré torsdagar kl. 17.00-19.00