Textilmuseet
Öppet idag 12-16
Öppet idag 12-16
Textilmuseet

Textilchock!

Tänk dig en värld utan textil. Utan textil skulle världen hamna i chock - en textil sådan. Textilchock! är en färgstark och mönsterfylld utställning om just textil. Om du tror att det bara handlar om kläder och heminredning, kommer du att bli rejält överraskad.

De flesta associerar textil med hemmiljö och kläder, men utställningen vill skapa nya insikter. Vi omger oss ständigt med textila produkter och det är en större bransch än de flesta tror. I utställningen pekar vi på de möjligheter som materialet bär med sig. Det finns knappt ett område i vårt samhälle där det inte används som; inom sjukvården, militären, biltillverkningen, idrotten och musikbranschen. Till och med astronauter är beroende av textil när de ger sig ut i rymden.

Välkommen till den textila världen!

Besök Textilmuseet

Skaraborgsvägen 3A, Borås

Öppettider den här veckan

MåndagStängt
Tisdag12-16
Onsdag12-16
Torsdag12-16
Fredag12-16
Lördag12-16
Söndag12-16

Entréavgifter

Fri entré torsdagar kl. 17.00-19.00