Textilmuseet
Öppet idag 12-16
Öppet idag 12-16
Textilmuseet

Shapes of Fashion - Nordic Artwear

Kan man gå klädd i en skulptur? Denna utställning utforskar gränslandet mellan modedesign och konst. Här visas ett femtiotal unika verk av tolv nordiska modeskapare som på olika sätt tänjer på gränserna för vad ett plagg kan uttrycka. 

De utvalda verken visar utställarnas olika förhållningssätt till kropp och bärbarhet liksom olika konstnärliga arbetssätt. Möt skimrande sagoformer, bärbara skulpturer och dramatiska dansdräkter där kreativiteten får fritt spelrum. De handgjorda verken är veckade, stickade, filtade, laserskurna, målade och mödosamt handsydda i tyg, papper, skinn, garn, paljetter, fjädrar och pärlor. Med utställningen hoppas Textilmuseet utmana invanda föreställningar om vad ett plagg kan vara och bjuda på en resa genom fantasins gränslösa landskap.

Medverkande utställare är Bea Szenfeld, Sandra Backlund, Martin Bergström, Pia Wallén, WILHJA, Astrid Olsson/Lee Cotter, Augusta Chavarria Persson, Henrik Vibskov, Nikoline Liv Andersen, Ann-Sofie Madsen, Tonje Plur och Elina Määttänen.
Curator: Cay Bond.

Bild: Nikoline Liv Andersen "Kun Engle har Vinger" Foto: Signe Vilstrup (bild beskuren)
Bild startsidan: WILHJA "Corb" Foto: Henrik Bengtsson (bild beskuren)

Press:
TV4 Göteborg - Skulpterade kläder eller klädda skulpturer
R Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
adio P4 Sjuhärad - Intervju med producent Eva Blomqvist Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 04:40 in i programmet
Borås Tidning - Recension av Inger Landström, Kläder som konst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besök Textilmuseet

Skaraborgsvägen 3A, Borås

Öppettider den här veckan

MåndagStängt
Tisdag12-16
Onsdag12-16
Torsdag12-16
Fredag12-16
Lördag12-16
Söndag12-16

Entréavgifter